Dünyada süt üretimi yıllık yaklaşık olarak 800 ila 850 milyon ton civarındadır. Bunun bir kısmı taze olarak tüketilmekte ve geri kalanı da işlenerek yoğurt, peynir, dondurma, tereyağı, krema gibi formlara döndürülmektedir.
Süt tüketmenin en güvenli yolu mikroplardan arındırmak için onu pastörize etmektir. Bu yöntemin temel mantığı sütün 72 ila 75°C’a kadar getirmek ve 15-20 saniye sonrasında hızla +4°C’a kadar düşürülmesidir. Eğer süt oda sıcaklığında uzun süre saklanmak isteniyorsa o zaman tetrapak paketlere konulmadan önce 130-140°C’ye kadar kaynatılıp 5-6 saniye sonrasında yine hızla soğutulması gerekmektedir.
Tüm süt ürünlerinin farklı ısılarda ve sürelerde saklama koşulları bulunmaktadır. Bir işleme ya da soğuk muhafaza tesisi yapılacağı zaman bu gerekliliklerin göz önünde bulundurulması gerekir. Aksi taktirde ürünler bozulacak ve sağlık için tehlike arz edecek duruma gelebileceklerdir. Süt buzdolabında ( 0,+4°C ) koşulunda saklanabilir. Peynir de aynı koşullarda iki hafta dayanabilecekken vakumlu paketlerde saklama ömrü 8 aya kadar çıkabilir. Tereyağının ise ( -18°C ) koşulunda saklanması gereklidir. Dondurma ise özel bir üründür ve ( -25°C ) koşulunda muhafaza edilmesi gerekmektedir.
Frigotek, bu süreçteki gereklilik ve zorunlulukların en üst seviyede sağlanması adına, tüm süt ürünleri için, verimli, etkin, hijyenik, çevresel açıdan sürdürülebilirliği olan ve tesisinize uygun projeyi dizayn ediyor, üretim ve ürün tedariği süreçlerinden sonra anahtar teslim olarak size sunuyor.